Hur fungerar handel av kryptovalutor online 2019?

Kryptovalutor

För den som är insatt inom allt som har med finans och investeringar att göra är sannolikheten väldigt stor att man hört talas om kryptovalutor, och vidare varit intresserad i att möjligtvis investera en slant i dem.

Hur går man till väga, dock? Är nätet det bästa sättet att investera i kryptovalutor via? Eller finns det andra sätt?

Kort svar på frågan: Nätet är det enda sättet för en att i dagsläget investera i kryptovalutor. Det finns inget annat sätt. Om man nu undrar hur så följer en guide på detta nedan.

Såhär går du till väga för att investera i kryptovalutor 2019

Man behöver bara följa väldigt få steg för att kunna börja med sitt investerande. Dessa steg ska listas rakt upp och ner nedan. Det är bara tre enkla steg.

  1. Hitta en handelsplattform du vill investera med: Denna punkt är den ”mest komplicerade” punkten för att komma igång med kryptovalutor. Att komma igång med kryptoinvestering är således inte komplicerat i sig. Svårare saker följer om man lyckas göra en vinst—så som hur betalning av skatt på kryptovalutavinster fungerar. Även sådana punkter är inte svåra. Börja alltså med att först hitta en handelsplattform du vill handla med. Handelsplattformen är den plattform du kommer använda dig utav när du handlar. Tänk Avanza/Nordeas plattformer för handel av aktier, där ett utbud av plattformer finns inom aktier också, men nu söker vi en plattform för kryptovaluta handel. Några exempel på sådana är Bitfinex, Binance, m.fl. Vi kan rekommendera Binance dock kan en Google-sökning göra succé och lista en massa andra handelsplattformar som kan falla en mycket mer i smaken. Dock anses Binance vara en av marknadens bästa plattformar i dagsläget.
  2. Plattform vald. Konto öppnat. Dags att göra en insättning. Registrera dig hos Coinbase och köp därefter lite Bitcoins via ditt kreditkort. När du köpt lite Bitcoins kan du därefter överföra dessa till ditt Binance-konto. Överför dina köpta Bitcoins till ditt Binance-konto och så är du klar! Du har nu gjort din första insättning. Detta steg tar inte mer än några minuter. insättningen hos Coinbase tar bara några sekunder och överföringen av Bitcoin från en plattform till en annan kan ta några minuter, dock går tiden åt själva överföringen och man behöver inte själv göra något, utan det är en del av Bitcoin att det tar lite tid med överföringar. Anledningen till att man behöver använda Coinbase är för att de flesta handelsplattformar inte erbjuder möjlighet för direkt insättning via Visa/Mastercard eller dylika lösningar. Bäst är alltså att använda Coinbase då dessa möjliggör smidiga insättningar.
  3. Steg 1 och 2 avklarat? Dags att börja handla!

Svårare än så är det alltså inte.

Ovanstående är det enda man behöver göra och snart kan man börja handla sina favoritvalutor. Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, de flesta finns hos de flesta handelsplattformarna.

Innan du väljer att gå vidare med en plattform bör du titta på deras utbud av kryptovalutor. Många plattformar kan vara begränsade till ett fåtal valutor att handla. Detta är en av anledningarna till varför Binance är så pass populärt. De erbjuder handel av nästan alla kryptovalutor.