Vad är webbhotell? Varför ser man ordet överallt?

Vad är webbhotell?

Ordet webbhotell är en benämning på den leverantör man använder sig utav för husa alla de tjänster som krävs för att möjliggöra en hemsida på Internet idag.

Några bitar krävs för att komma igång med en hemsida idag. Dessa är:

 • En server
 • En domän
 • En plattform för att utveckla hemsidan
 • En webbserver (en server för själva hemsidan utöver den tidigare servern man köpt)
 • Ett eventuellt SSL-certifikat (numera i princip ett måste av säkerhetsskäl)

Dessa produkter må låta som många och komplicerade, och de är de också för den som inte utvecklat en hemsida förut. Av framför allt den anledningen så har diverse leverantörer av domännamn börjat också erbjuda ”hosting av hemsidor”.

Detta betyder att när du köper din domän, exempelvis ”e-merge” i vårat fall, så kan man också via domänleverantören köpa en tillhörande hemsida. Det domänleverantören då gör är att helt enkelt starta igång en hemsida åt en och allt det andra runtomkring sköter dem.

Låter enkelt? Det är det också! Vilket är varför webbhotell är så populära som de är idag.

Olika webbhotell som finns på marknaden idag

Idag domineras marknaden av ett fåtal webbhotell och det är i princip dessa alla använder när det kommer till att starta en egen hemsida. Det är:

 • Loopia
 • Miss Hosting
 • One.com
 • Binero
 • UnoEuro
 • SafeHost
 • Och några andra…

…som gäller idag. Önskar man starta en hemsida så är det i princip dessa man bör vända sig till. Via olika hemsidor kan man också hitta det bästa webbhotellet på marknaden idag. Denna första plats ändras nästan var månad och ibland dyker det upp ett nystart som erbjuder en lösning ingen annan konkurrent erbjuder. Därför är det viktigt att, inför varje köp av webbhotell, först se sig omkring och se om det finns olika leverantörer som erbjuder prisvärda produkter jämfört med konkurrensen. Man ska inte fastna för en då samtliga webbhotell i princip funkar likadant.

I samband med cPanel:s framgång så använder allt fler webbhotell av denna arkitektur också, vilket innebär att samtliga webbhotell i grund och botten fungerar i princip på samma sätt. Så den största skillnaden är i princip bara priset och utrymmet man får hos varje leverantör. Vissa erbjuder paket bättre än andra och ibland har somliga erbjudanden man kan ta del av. Oavsett så är det bra att jämföra de olika webbhotellen innan man går vidare med en för sin hemsida.

Hur man hittar nya webbotell

Det bästa sättet att hitta nya webbhotell att överväga inför start av ens hemsida är att helt enkelt använda sig utav diverse sidor som kan hittas via Google. Sök helt enkelt efter ”webbhotell” eller ”bästa webbhotell” så dyker en massa sidor upp som försöker förse ämnet med en massa svar.

Detta inlägg är en del av dessa sidor.

Innan du köper ett webbhotell är det således viktigt att se sig om och söka sig fram till det bästa webbhotellet marknaden idag har att erbjuda. Det kan betyda en massa hundralappar i slutändan och i det långa loppet en massa stålar sparade. Prova gör en sökning—se om du hittar ditt webbhotell redan idag!