Hur du lånar pengar till utbildning på nätet

Låna pengar på Internet

I Sverige är utbildning gratis men det finns ändå saker som du kan behöva betala, skollitteratur och tillbehör. Vi har CSN att tacka för de bidrag och lån som vi kan ta genom dem. Bidraget och lånet kan vi bara få om vi ansöker och blir godkända för det. Om du har gjort det och inte blivit godkänd, finns det andra sätt som du kan få ett snabblån för att finansiera din utbildning.

Collector Bank

Genom Collector bank kan du som är minst 20 år ansöka om ett privatlån. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år och inneha en lön på minst 150.000 kr/ år. Ett privatlån kan du spendera hur du vill och varför inte använda dem till att finansiera dina studier. Du kan välja exakt hur mycket pengar du behöver låna. Om du planerar att gå på college i utlandet, kommer det kosta dig mycket pengar och då kan du låna från en bank för att kunna finansiera det. Som med många andra lån kan du bestämma vilken ränta du vill ha. Räntan kommer att avgöra den återbetalningstid som du får.

Komplett bank

Hos denna bank kan du ansöka om ett flexibelt lån. Det är ett lån för folk under 20 men trots detta behöver du vara minst 18 år. På denna bank kan du låna önskat belopp som går upp till 50.000 kr utan säkerhet och som du får spendera hur du vill. Om ditt lån är större än vad du behövde till din utbildning, kan du ändå använda resten till något annat. Ett flexibelt lån låter dig också betala tillbaka lånet när du tycker att din ekonomi tillåter dig till det. Det gör att du inte har någon tidspress när du behöver betala tillbaka. Du behöver inte ta ut alla pengar på en gång utan du kan ta ut det du behöver men du bör hålla dig inom den lånesumman du har ansökt om.

Marginalen Bank

Hos Marginalen bank kan du låna upp till 350.000 kr i privatlån och de pengarna kan du spendera p hur du vill. Räntan kommer att räknas ut beroende på den inkomst som du har. När du ansöker om ett lån från Marginalen bank så kommer de att ta en kreditupplysning på dig för att vara säkra att du har råd att ta ett lån. Om banken anser att du inte har tillräcklig inkomst för att få ett lån, kommer du inte att bli godkänd för det. Blir du däremot godkänd kommer du att få pengarna kort tid efter så att du kan börja använda dem. Den tid du har på dig att betala tillbaka kommer att räknas ut på den ränta som du har. Det gör att du kan lägga upp en egen plan för att betala tillbaka ditt utbildningslån.

Att tänka på

Du ska vara försiktig med att ta ett lån om du har haft problem med det tidigare. Det är lätt att ta lån men kan vara svårare att betala tillbaka det. Sätt dig därför ner och fundera på följande tre saker innan du skickar i väg din ansökan: Behöver du verkligen ta ett lån? Du kanske kan sätta upp ett sparkonto och spara ihop pengarna genom ett jobb istället. Hur mycket pengar är rimligt för dig att låna? Har du gamla betalningsanmärkningar som kan ställa till det för dig när du ansöker om lånet?